Sprijine financiare acordate de municipalitate în 2014

Sprijine financiare acordate de municipalitate în 2014

Pe parcursul anului 2014, municipalitatea a acordat o atenţie deosebită nevoilor societăţii prin aprobarea de sprijine financiare în domenii precum sănătate, cultură, sport, religie, învăţământ sau social. Numărul acestora s-a ridicat la 311, însumând aproape 860.000 lei.
Ponderea cea mai mare au avut-o sprijinele acordate persoanelor cu probleme grave de sănătate, pentru intervenţii chirurgicale, investigaţii medicale sau tratamente de specialitate. Asociaţii şi instituţii culturale sau umanitare, scriitori, edituri sau şcoli au primit bani pentru editarea/reeditarea unor cărţi, organizarea unor evenimente, participarea la concursuri internaţionale, realizarea unor proiecte etc. Târgul Regional al Firmelor, Atelierul internaţional „Conservarea, restaurarea și punerea în valoare a Cetății Giurgiu”, Concursul internaţional „Trofeul Ritmica”, Gala premiilor presei, Festivalul Teatrelor Dunărene sunt câteva din evenimentele sprijinite de Primăria şi Consiliul Local al Municipiului Giurgiu. La capitolul publicaţii, amintim Revista „Valahia”, volumul reeditat „Boema de altădată”, volumele „Oameni de treabă”, de Mugur Burcescu, „Made in Giurgiu”, de Cosmin Georgescu, „Remember literar-Cenaclul Luceafărul în pagini de presă”, de Dunia Pălăngeanu, „Litere de nisip”, de Perijoc Marilena.
Instituțiile bisericești au fost şi ele sprijinite de municipalitate. Catedrala „Adormirea Maicii Domnului” a primit fonduri pentru organizarea festivităţilor de Sf. Gheorghe, Parohia „Sfânta Treime Smârda”, pentru definitivarea lucrărilor de pictură, Parohia „Buna Vestire”, pentru participarea la Reuniunea tinerilor ortodocşi, Parohia „Înălţarea Domnului” pentru introducerea instalației de gaze naturale, Schitul Sfântul Nicolae, pentru catapeteasmă, iar Mănăstirea Sf. Gheorghe, pentru finalizarea lucrărilor de construcţii.

Ultima modificare: 21.09.2022 – 14:06 de către

Anteriorul Piata de gross, un obiectiv de investitii ce va fi finalizat anul acesta

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.